Hou de controle over je productdata met PIM

Gepubliceerd op 14 april 2021Is het een hele uitdaging om productgegevens in meerdere kanalen te distribueren? Vaak ligt dit aan het feit dat alle gegevens zijn opgeslagen in verschillende systemen die moeilijk met elkaar communiceren. Met een PIM (Product Information Management)-oplossing verzamel je alle productgegevens op één plaats, in één versie die gemakkelijk op veel verschillende plaatsen kan worden gebruikt.

  • Verzamel al je productgegevens op 1 plaats, binnen 1 systeem
  • Structureer je productgegevens op een uniforme manier
  • Distribueer je productgegevens naar verschillende kanalen
  • Eenvoudig producten zoeken en updaten
  • Bekijk wie gegevens invoert en aanpast
  • Bekijk waar je producten gebruikt worden
  • Push je producten makkelijk een (B2B en/of B2C) e-commerce oplossingen

Ervaar de voordelen van een PIM-systeem

Bedrijven met een PIM-systeem ervaren onder andere een kortere time-to-market, een toename van de verkoop, minder retouren en minder vragen aan de klantenservice. 

Verspreid eenvoudig gegevens over meerdere kanalen

Verspreid productgegevens over alle gewenste kanalen - gemakkelijk en snel. Van webshops, websites, apps, kassasystemen, direct mail, catalogi en prijslijsten. Met een PIM-oplossing van IAMD zijn slechts een paar klikken nodig. En je hoeft je nooit meer zorgen te maken of de prijzen, teksten en foto's juist zijn.

Productcatalogi eenvoudig gemaakt

De rapportengenerator in onze PIM-oplossing maakt het eenvoudig om klantspecifieke productcatalogi te maken als pdf.

Snelle toegang tot productdata

Zorg dat jouw productgegevens ergens worden verzameld. Zoek niet naar prijzen, foto's, beschrijvingen, specificaties en taalversies op verschillende locaties, spreadsheets. Met een (in ons ERP geïntegreerde) PIM-oplossing kunnen jouw verkopers en marketeers eenvoudig en snel productgegevens vinden, bijwerken en distribueren.

Krijg volledige controle over de datakwaliteit

Wanneer je jouw productgegevens ergens verzamelt en bijwerkt, bereikt jouw bedrijf zowel hoge gegevenskwaliteit als volledige controle dat werknemers slechts één versie gebruiken.

Altijd correcte taalversies

Werkt jouw bedrijf in verschillende landen? Met de PIM-oplossing van IAMD moet je je nooit meer zorgen maken over foute taalversies van jouw productgegevens. Onze oplossing stelt je in staat om productgegevens in verschillende talen te beheren.

Kris Van Looy
14 april 2021