Sendcloud integratie

Gepubliceerd op 2 december 2021



Wat is Sendcloud?

Sendcloud is het #1 e-commerce verzendplatform voor webshops. Het is een alles-in-één verzendplatform met 85+ integraties voor shopsystemen en vervoerders.  Sendcloud automatiseert het volledige verzendproces voor online retailers, van het printen van verzendlabels, tracking notificaties, retouren, pick & packoplossingen en meer… Met onze Sendcloud integratie stellen we onze online retailers in staat om één of meerdere vervoerders aan je webshop(s) te koppelen en zo voor iedere bestemming de meest voordelige vervoerder te gebruiken op basis van je eigen contract(en). 

Je hebt de mogelijkheid om IAMD te koppelen met Sendcloud en maak vervolgens automatisch zendingen aan bij een vervoerder naar keuze. Na het aanmaken van de verzending kunnen de verzendlabels afgedrukt worden en halen we Track & Trace informatie op die dan netjes gecommuniceerd kan worden naar de klant.

Wat kan er met deze koppeling?

  • Met 1 druk op de knop stuur je je levering door naar Sendcloud en maak je verzendlabels aan
  • We halen Track & Trace informatie op en versturen een gepersonaliseerde verzendbevestiging naar de consument.  (Je kan overiges ook nog je eigen track & trace info pagina inrichten binnen Sendcloud)
  • Sendcloud koppelt met allerlei vervoerders. Je kan dus ook in no-time van vervoerder wijzigen.
  • Met slimme regels binnen Sendcloud kies je automatisch de goede verzendprofielen en bezorgopties op basis van de inhoud van de bestelling.

Sendcloud demo

Wil je meer weten over deze integratie en de mogelijkheden hiervan?  Neem dan even contact met ons op.

Kris Van Looy
2 december 2021

Meer nieuwsberichten

Het laatste nieuws, lees het als eerste.