db-Electrics

Gepubliceerd op 6 oktober 2021Elektrische installaties & domotica

db-Electrics heeft een neus voor technologie en volgt alle ontwikkelingen van zeer kortbij.  Dankzij voortdurende opleiding en het volgen van de ontwikkelingen houden zij hun kennis op zeer hoog niveau, waardoor zij hun cliënteel altijd van de beste service kunnen voorzien. Zij verbinden in uw woning of bedrijfsgebouw bestaande en nieuwe systemen naadloos met elkaar tot een mooie oplossing en dragen correctheid en stiptheid hoog in het vaandel. Zij kozen voor IAMD als digitale partner omdat zij dezelfde waarden en normen hanteren en ook binnen hun sector nieuwe ontwikkelingen op de voet volgen.

Snel en correct calculeren

Door de grote keuze aan aansluit- en installatiematerialen was het voor db-Electrics cruciaal dat er een koppeling voorzien was met hun belangrijkste leverancier Rexel. Zo wordt er steeds gerekend met de meest recente prijzen van de leverancier. 

Het was voor hen ook zeer belangrijk dat het calculeren in de offertemodule op een vlotte en gebruiksvriendelijke manier kan gebeuren. Hier beantwoordt de offertemodule van het IAMD-platform volledig aan voor db-Electrics. Zij kunnen nu zeer snel materialen opzoeken in de bibliotheek met actuele kost- en verkoopprijzen en meerdere materialen in 1 beweging toevoegen op de offerte. Via de kostenrapportage krijgen zij een mooi detailoverzicht te zien van alle gecalculeerde kosten per categorie en per uitvoeringsonderdeel.

 

Doorgedreven magazijnbeheer hand in hand met projectopvolging

Door de kostbaarheid van heel wat materialen die db-Electrics plaatst was het noodzakelijk om een uitgebreid en gedetailleerd voorraadbeheersysteem in te zetten. Elk materiaal dat binnenkomt wordt in ontvangst genomen door de magazijnier via een barcode-scanner. 

Wat nodig is voor de uitvoering van projecten of interventies wordt door de medewerkers of de magazijnier via scanning uit de voorraad geboekt. Dit wordt zeer minutieus bijgehouden, waardoor de voorraad altijd klopt en er ook kan getraceerd worden wie een bepaald product heeft meegenomen uit de voorraad. 

Via de werkbonnen worden de materialen en uren geregistreerd op de werven waardoor op de projecten de prestaties en verbruiken real-time kunnen worden afgetoetst ten opzichte van de voorziene materialen en uren.

Eén oplossing voor binnen- en buitendienst

Een deel van de activiteiten van db-Electrics spitst zich ook toe op na-service en probleemoplossing bij bestaande klanten. Daarom is het voor hen cruciaal om vlot interventies te kunnen inplannen en uitvoeren. 

Aan de hand van digitale werkbonnen kan er nu een duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen garantiegevallen en andere interventies. Er zal ook niet foutief gefactureerd worden door onleesbare, papieren werkbonnen.  

Op de werkbonnen worden alle prestaties, transportkosten en materialen genoteerd om deze dan correct te kunnen afrekenen waar dat van toepassing is en wordt er met een druk op de knop gefactureerd via het systeem. De werkbon en de factuur kunnen dan digitaal aan de klant bezorgd worden.  

De hele flow van binnen- en buitendienst zit ingebakken in één centrale oplossing wat resulteert in snelle communicatie en constante statusupdates.

  

Meer succesverhalen

Neem contact met ons op.

Wil je meer ontdekken?
Neem contact met ons op.