Hout Feyen

Gepubliceerd op 15 februari 2022Veel meer dan alleen hout op maat

De afgelopen decennia groeide Hout Feyen uit tot een begrip in Dessel en omstreken. Met dochters Joke en Lotte als nieuwe zaakvoerders staat de jongste generatie klaar voor de volgende jaren.
Zij hechten enorm veel belang aan kwaliteit, service, openheid en eerlijkheid.

Bij Hout Feyen bieden ze hun klanten een persoonlijke service op maat van hun interieurprojecten, waarbij ondersteuning door een interieurvormgever en een heldere offerte zeer belangrijk zijn.

Zij bieden tevens een totaalservice met eigen plaatsingsdienst voor binnendeuren, parket, laminaat en vinyl. Voor wand- en plafondafwerking verwijzen zij je graag door naar een vertrouwde plaatser.

Tevens leveren zijn gipsplaten isolatie en verwerken zij alle hout op maat.

Een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding is voor heel het gamma hét criterium.

Waarom kozen zij voor een ERP-systeem

Snelle orderverwerking en duidelijke historieken

Bij Hout Feyen was er voornamelijk nood aan een ERP-systeem om snel en duidelijk offertes te kunnen maken en orders op een overzichtelijke manier te verwerken. Het IAMD-platform biedt hen deze mogelijkheden op een eenvoudige manier. 

Bovendien is het noodzakelijk dat men vlot de historiek van klanten met betrekking tot offertes, orders en leveringen kan raadplegen, alsook productstatistieken en prijslijsten per klantgroepering kan oproepen. 

Door de snel wijzigende prijzen voor houtmaterialen de dag van vandaag, is de nood om prijswijzigingen snel te kunnen doorvoeren zeer groot. IAMD dacht hier mee met hen, om de efficiëntste werkwijze te gaan zoeken en deze te faciliteren via de oplossing.

Overzichtelijke facturatie en verwerking naar de boekhouding

Veel zaken worden via de toonzaal besteld en meteen afgehaald. Daarom is een vlotte werking aan de kassa noodzakelijk om direct goederen te kunnen uitleveren en factureren of te kunnen uitleveren en achteraf te factureren. Het IAMD-platform biedt hier de juiste mogelijkheden op een eenvoudige manier aan, waardoor het aan de kassa steeds vlot én correct loopt. 

Uiteraard zijn er ook heel wat materialen die later geleverd en gefactureerd worden. Hiervoor werden in het flexibele IAMD-platform op maat van Hout Feyen views geconfigureerd voor te leveren orders en te factureren leveringen, zodat er niets meer gemist wordt in de dagelijkse werking.

Dankzij de uitgebreide integratie met hun boekhoudpakket Exact Online, worden alle facturen naadloos gesynchroniseerd naar het boekhoudpakket voor verder verwerking en is er een terugkoppeling van de betalingsinformatie uit Exact Online. Hierdoor lopen deze systemen niet naast elkaar maar hand in hand met elkaar. Te raadplegen informatie is hiermee zowel in het IAMD-platform als in het boekhoudsysteem steeds up-to-date.

Gebruiksvriendelijkheid en eenvoud

Voor Hout Feyen was het bij hun keuze voor een ERP-systeem ook belangrijk dat dit een gebruiksvriendelijke, uniforme en rustgevende interface biedt, met de nodige flexibiliteit. Het IAMD-platform vult deze wensen in en biedt hen dankzij de integratie met Microsoft Office 365 ook de mogelijkheden om documenten te linken aan offertes en projecten. Waardoor deze ook rechtstreeks raadpleegbaar zijn vanuit het platform. Door de modulaire en geïntegreerde opbouw van het systeem is het makkelijk om door te klikken tussen de verschillende modules onderling, zodat gerelateerde documenten snel gevonden worden.

De keuze voor IAMD: Joke en Lotte getuigen.

"Onze keuze viel op het IAMD-platform omdat dit ons een eenvoudig te gebruiken en overzichtelijke oplossing biedt. Bovendien staat er achter het platform een dynamisch, jong team met ervaring, dat kennis en vertrouwen uitstraalt en toont door een efficiënte ondersteuning. Belangrijk voor ons is ook dat zij ons als leken op een duidelijke manier uitleggen hoe de zaken in elkaar zitten, zonder ingewikkelde computertermen, waardoor het voor iedereen verstaanbaar is. Zij denken ook mee met ons als onderneming en denken daarvoor ook 'out of the box'."

Meer succesverhalen

Neem contact met ons op.

Wil je meer ontdekken?
Neem contact met ons op.