Granigo

Gepubliceerd op 3 augustus 2021Granigo - Steen op maat

Granigo staat voor interieurdesign als resultaat van een interactie tussen natuurlijke elementen, moderne technologieën en vakmanschap. Het bedrijf is al jaren een gevestigde waarde in de wereld van natuursteen, composiet en keramiek en staat bekend om zijn deskundigheid, advies en uitgebreide mogelijkheden naar toepassing van de materialen. Om de groei van de onderneming te kunnen ondersteunen was er een nood aan flexibele software, die mee blijft evolueren en schalen met de onderneming.

Een duidelijke offerte als visitekaartje

Dankzij de uitgebreide mogelijkheden van de offertemodule hebben we steeds te maken met duidelijke én correcte offertes. Bovendien werken alle medewerkers op een éénduidige manier waardoor alle offertes, wie ze ook opgemaakt heeft, uniform blijven. Bovendien zitten alle klantgegevens en productinformatie gecentraliseerd in één toepassing, waardoor gegevens slechts één keer ingegeven moeten worden. Een professionele, duidelijke en correct gecalculeerde offerte, dat is wat telt.

Opvolging is de sleutel tot succes

Met het IAMD-platform verhogen ze bij Granigo de efficiëntie van het verkoopproces aanzienlijk. Dankzij de creatie van diverse views op verschillende data en dashboardwidgets krijgen zij een duidelijk overzicht van de op te volgen offertes en terug te bellen prospects. Hierdoor krijgt de conversieratio van prijsopgave tot klant een stevige boost.


De juiste aanpak voor elke klant

Inzicht in de behoeften van de klant is zeer essentieel voor Granigo omdat zij zowel professionele als particuliere klanten bedienen. Dankzij de uitgebreide segmenteringsmogelijkheden bij IAMD kunnen zij heel gericht doelgroepen gaan creëren gebaseerd op de noden en wensen van de (potentiële) klanten. Tevens zorgt dit ervoor dat zij doelgericht marketingcampagnes en salesacties kunnen opzetten, die de diverse doelgroepen op de juiste manier bereiken. 

De keuze voor IAMD

Gunter Hermans, zaakvoerder van Granigo getuigt: "Dankzij de flexibiliteit en modulaire opbouw van het IAMD-platform, zijn wij volledig af van dubbele invoer. Het zorgt ervoor dat ons proces van prospect of klant tot en met de factuur volledig geautomatiseerd verloopt. Wij geven nu de gegevens eenmaal in bij de prospect waarna deze naadloos worden overgenomen naar offertes, klantfiches na bestelling, projecten en facturen. Wij hadden ook enkele specifieke noden betreffende extra velden, deze werden dankzij de flexibiliteit van de oplossing van IAMD snel en eenvoudig toegevoegd. Omdat alle gegevens centraal beheerd worden houden wij niet alleen grip op het verkoopproces, maar hebben wij ook het project sterk onder controle. Zo zien wij in welke fase het project zich bevindt en wat er reeds gefactureerd en betaald werd. Bovendien hebben we onze deadlines veel beter in de hand. De koppeling met Exact Online zorgt daarenboven ook nog voor een doorgedreven integratie met de boekhouding."

Meer succesverhalen

Neem contact met ons op.

Wil je meer ontdekken?
Neem contact met ons op.