Ontdek 3 manieren om digitale betalingen te ontvangen via Mollie

Gepubliceerd op 18 juli 2024



Bij IAMD begrijpen we de uitdagingen waarmee bedrijven vandaag de dag geconfronteerd worden. Daarom hebben we gekozen om alle mogelijkheden van het Mollie-betaalplatform te integreren in onze oplossingen. De integratie van Mollie met ons IAMD ERP-systeem biedt bedrijven een naadloze en efficiënte manier om betalingen direct binnen hun ERP-systeem te accepteren en te verwerken.

Belangrijkste voordelen

  • Efficiëntie in betalingsverwerking
    Met de integratie van Mollie kunnen bedrijven diverse betaalmethoden accepteren, zoals creditcards, betaalkaarten en digitale wallets, rechtstreeks binnen het IAMD ERP-systeem. Dit elimineert de noodzaak voor handmatige gegevensinvoer, vermindert de kans op fouten en bespaart waardevolle tijd.
  • Verbeterde klantervaring
    Door een scala aan betaalopties en een soepel afrekenproces aan te bieden, kunnen bedrijven inspelen op verschillende klantvoorkeuren. Dit zorgt voor een frictieloze aankoopervaring, wat leidt tot hogere klanttevredenheid en loyaliteit.
  • Centraal betaalplatform
    Door te kiezen voor de nieuwe betaalterminals van Mollie in je kassa, krijg je één centraal betaalplatform voor al je betalingen. Naast de betaalterminals kun je ook online betalingen integreren in je webshop en betaallinks op je facturen tonen. Zo worden alle digitale betalingen gecentraliseerd in één systeem.
  • Veiligheid
    Mollie voldoet aan strenge beveiligingsnormen zoals PCI-DSS, wat betekent dat gevoelige betalingsgegevens veilig worden verwerkt en opgeslagen. Dit beschermt bedrijven en klanten tegen mogelijke fraude en datalekken.
  • Gebruiksvriendelijkheid
    De integratie met Mollie is eenvoudig en vereist geen diepgaande technische kennis. Dit maakt het toegankelijk voor zowel kleine als grote webshops.
  • Snelle uitbetalingen
    Mollie zorgt voor snelle en regelmatige uitbetalingen, waardoor je als klant snel over je geld kan beschikken en je cashflow kan optimaliseren.



1. Online betalingen via je webshop

Mollie is een toonaangevend online betalingsplatform dat webshops in staat stelt om eenvoudig betalingen te accepteren. De werking van Mollie is gebaseerd op een gebruiksvriendelijk en flexibel systeem dat naadloos integreert met webshops van IAMD. Om betalingen via Mollie te accepteren, hoeft een webshop slechts een Mollie-account aan te maken en de gewenste betaalmethoden te activeren. Mollie biedt een breed scala aan betaalopties, waaronder iDEAL, creditcards, PayPal, Bancontact en meer, waardoor klanten kunnen betalen met hun voorkeursmethode.

2. Facturen eenvoudig laten betalen met QR-code

Het toevoegen van een QR-code op je facturen biedt tal van voordelen voor zowel bedrijven als klanten. Ten eerste zorgt het voor een aanzienlijke tijdsbesparing. Klanten hoeven geen lange IBAN-nummers over te typen of betalingsgegevens handmatig in te voeren. Met een simpele scan van de QR-code via hun smartphone kunnen ze de factuur direct betalen met een betaalmethode die ze zelf kiezen. Dit verhoogt de kans op tijdige betalingen, wat de cashflow van het bedrijf verbetert. Daarnaast vermindert het de kans op fouten. Handmatige invoer van gegevens kan leiden tot typefouten, wat betalingsvertragingen en administratieve rompslomp kan veroorzaken. Met een QR-code worden alle benodigde betalingsgegevens automatisch en foutloos ingevuld. Bovendien biedt het gemak en gebruiksvriendelijkheid voor klanten, wat bijdraagt aan een positieve klantervaring. In een tijd waarin mobiele betalingen steeds populairder worden, laat je als bedrijf zien dat je met de tijd meegaat en je klanten centraal stelt.
Tot slot kan het gebruik van QR-codes ook de administratieve lasten verminderen. Betalingen kunnen sneller en eenvoudiger worden verwerkt en gevolgd, wat de efficiëntie van de financiële administratie ten goede komt. Kortom, een QR-code op je facturen integreren is een slimme zet die bijdraagt aan snellere betalingen, minder fouten, tevreden klanten en een efficiëntere administratie.

3. Nu ook de nieuwe betaalterminals van Mollie in je kassa

De integratie van Mollie betaalterminals met het IAMD kassasysteem stroomlijnt de volledige betalingsverwerking, van bestelling tot betaling. Wanneer een klant wil afrekenen aan de kassa, worden de ordergegevens veilig naar de Mollie betaalterminal verzonden. De klant kan vervolgens zijn gewenste betaalmethode kiezen en de betaling voltooien. De Mollie-terminal stuurt een realtime notificatie terug naar het IAMD kassasysteem om de geslaagde transactie te bevestigen, waarna de order verder wordt afgehandeld. Een belangrijk voordeel van de Mollie betaalterminal is de snelheid en betrouwbaarheid. Dankzij de geavanceerde technologie worden transacties snel verwerkt, wat wachttijden bij de kassa vermindert.
Door Mollie betaalterminals te integreren met IAMD ERP, kunnen bedrijven de klantbeleving aanzienlijk verbeteren. Een snellere checkout, diverse betaalopties en verbeterde order tracking zorgen voor een soepele en gepersonaliseerde ervaring. Dit leidt tot tevreden klanten die eerder geneigd zijn terug te komen en je bedrijf aan anderen aan te bevelen.
Mollie beschikt momenteel over twee terminals. Deze terminals kunnen via Ethernet en/of WiFi worden aangesloten en vereisen afhankelijk van het model een stroombron of batterij.

Mollie terminal mobielMobiele terminalMollie kiosk terminalKiosk terminal

Toekomstige ontwikkelingen

Bij IAMD en Mollie blijven we werken aan de voortdurende verbetering van onze integratie om aan de veranderende behoeften van bedrijven en klanten te voldoen. We plannen updates zoals een vereenvoudigd onboarding proces voor nieuwe handelaren, uitgebreide rapportage- en analysemogelijkheden, en ondersteuning voor multi-currency transacties.Door samen te werken met IAMD en Mollie kunnen bedrijven hun betalingsverwerkingsprocessen stroomlijnen, de klantbeleving verbeteren en hun financiële operaties optimaliseren. De toekomst ziet er veelbelovend uit met voortdurende innovaties en verbeteringen aan de horizon.

Hanne Bergmans
18 juli 2024

Meer nieuwsberichten

Het laatste nieuws, lees het als eerste.