De voordelen van goeie tijdsregistratie voor uw bedrijf

Gepubliceerd op 26 augustus 2024



Niemand wil tijd verliezen aan omslachtige systemen om tijd correct geregistreerd te krijgen. De spreekwoordelijke tikklok heeft zijn beste tijd gehad en op een Excel-bestand dat rondgemaild wordt met daarin je uren zit ook helemaal niemand meer te wachten. Het is belangrijk dat tijdsregistratie snel en efficiënt verloopt zonder de dagelijkse workflow te verstoren. Idealiter wordt met één druk op de knop je tijd nauwkeurig geregistreerd en toegewezen aan de juiste klant of taak. Dit minimaliseert de administratieve last en laat werknemers zich concentreren op hun kerntaak: meerwaarde opleveren voor het bedrijf.

We sommen in deze blogpost graag enkele voordelen op van een correcte tijdsregistratie voor uw bedrijf, gebaseerd op deze pijlers

  • Flexibiliteit
  • Efficiëntie
  • Eenvoud
  • Snelheid
  • Transparantie

Dit noemen we graag het FEEST-principe. We bekijken de pijlers stap voor stap hieronder.

Flexibiliteit

Ons tijdregistratiesysteem biedt flexibele opties om uren te registreren, waardoor werknemers dit kunnen doen op een manier die het beste bij hun werkschema past. Dit vergroot de tevredenheid en productiviteit van het personeel. Werknemers kunnen eenvoudig hun eigen overuren inzien, wat zorgt voor een gevoel van eerlijkheid en transparantie.

Voor het bedrijf biedt dit systeem de mogelijkheid om overuren op een gestructureerde manier te managen. Dit kan helpen bij het identificeren van knelpunten in projecten of het ontdekken van mogelijkheden voor efficiëntieverbetering. Bovendien kunnen overuren, indien nodig, eenvoudig worden gefactureerd aan de klant, wat bijdraagt aan een betere rentabiliteit.

Efficiëntie

Zodra de uren zijn geregistreerd, moeten ze met enkele klikken op een factuur terecht kunnen komen.
Dit versnelt niet alleen het facturatieproces, maar zorgt ook voor een hoge mate van nauwkeurigheid. Het vermindert fouten en bespaart tijd, waardoor bedrijven sneller betaald kunnen worden. Vanuit een cashflowperspectief is eenvoudig factureren van gepresteerde uren een must.

Eenvoud

Een eenvoudig te gebruiken systeem is cruciaal om ervoor te zorgen dat alle werknemers hun uren correct en tijdig registreren. Het gebruiksgemak van het systeem moet voorop staan, zodat zelfs de minst technisch onderlegde werknemers zonder moeite hun tijd kunnen bijhouden.

Dit minimaliseert de administratieve last en laat werknemers zich concentreren op hun kerntaak: meerwaarde opleveren voor het bedrijf.

Snelheid

Ook de snelheid van het systeem is van uitermate belang. Een correcte tijdregistratie helpt bij het identificeren van knelpunten waar je werknemers tegenaan lopen. Een systeem dat hen uitnodigt om zo correct mogelijk hun tijd te registreren helpt om deze knelpunten sneller op te sporen en weg te werken.

Het is ook zo dat hoe correcter de tijdregistratie verloopt, hoe vlotter de besluitvorming in een bedrijf kan gebeuren, omdat u ten allen tijde toegang hebt tot actuele gegevens om uw beslissingen op te baseren.

Transparantie

Een gedetailleerde uitdraai van gepresteerde uren kunnen genereren met een klik op de knop is van immens belang. Dit is niet alleen voordelig voor het bedrijf maar ook voor de klant. Bij eventuele discussies over facturatie kan er eenvoudig een gedetailleerde uitdraai van de geregistreerde uren worden verstrekt. Dit zorgt voor transparantie en vertrouwen tussen het bedrijf en de klant.

Conclusie

Een goed tijdsregistratiesysteem in je ERP-systeem biedt tal van voordelen. Het vermindert de administratieve last, verbetert de nauwkeurigheid van de facturatie, biedt inzicht in de rentabiliteit van werknemers, en maakt het beheer van overuren eenvoudiger en transparanter. Door te investeren in een effectief tijdsregistratiesysteem, gebaseerd op het FEEST-principe, kan je bedrijf efficiënter werken en betere resultaten behalen.


Steven Lemmens
26 augustus 2024

Meer nieuwsberichten

Het laatste nieuws, lees het als eerste.