Bato Bouwmaterialen

Gepubliceerd op 11 oktober 2021Een snelgroeiend bedrijf in bouwmateriaal

Bouwmateriaal is de kernactiviteit van Bato.  Ze begonnen in 2006 met gyproc en isolatiematerialen en de klanten in Retie en omgeving werden bediend met een kleine vrachtwagen. Vandaag is BATO een all-round leverancier van bouwmaterialen.  Elke dag helpen zij aannemers, doe-het-zelvers en architecten met de keuze uit hun ruim assortiment.  Met hun leverservice en shop & go zijn ze je steeds snel van dienst.

Ze maken tijd voor jou en je project. Dat maakt Bato Bouwmaterialen anders: ze maken de perfecte combinatie van advies, productkennis en meedenken met elke klant.

IAMD levert een platform met marge voor groei

Bato is de laatste jaren enorm gegroeid als bouwmarkt en dat is hen mede gelukt door het software platform van IAMD.  Door het platform werden alle bedrijfsprocessen geautomatiseerd en hebben ze duidelijk inzicht gekregen in al hun cijfers.

Het platform berust volledig op het SaaS-principe, wat maakt dat er geen eigen servers bij komen kijken en dat alles 'in de cloud' wordt bewaard. De systemen werken met andere woorden altijd & overal en zijn steeds toegankelijk via de browser. BATO hoeft hier dus geen seconde van wakker te liggen.

De processen worden steeds verder en verder geoptimaliseerd en het platform schaalt steeds netjes mee. Zo kunnen ze blijven groeien en hun wildste toekomstplannen steeds waarmaken samen met IAMD.  


 

Volledige controle over voorraad

De volledige voorraad wordt optimaal gestuurd vanuit één platform, waardoor zij ten allen tijde weten wat er nog aanwezig is en waar ze met tekorten zitten.

Al bij het opmaken van een order kunnen ze zien welke voorraad er nog voorhanden is. Hiermee bedoelen zij dan niet wat er effectief ligt, maar de beschikbare voorraad. Via de magazijnapplicatie van IAMD genereren ze bij tekorten besteladviezen. Deze houden rekening met de aanwezige voorraad, maar ook met reeds bestelde aanvullingen en te verzenden leveringen en worden gestuurd aan de hand van minimum- en maximum voorraad. 

Met een simpele druk op de knop genereren de mensen bij BATO een inkooporder per geselecteerde productleverancier. De inkooporders versturen ze digitaal rechtstreeks naar de leverancier.

Wanneer de goederen bij hen worden afgeleverd, wordt de leverbon gecontroleerd en afgecheckt met het inkooporder door de magazijnier, waarna hij dit via de magazijnapplicatie in ontvangst kan nemen. Hierdoor wordt de voorraad meteen ook digitaal aangevuld, waardoor deze ook direct up to date is. 


Eenvoudig kassasysteem

BATO is niet enkel een afhaalpunt voor bouwmaterialen maar heeft ook een 'shop & go'-winkel voor handgereedschappen, lijmen, siliconen, werkkledij enz.  

IAMD leverde een kassasysteem waarmee de gekozen artikelen van de winkel snel en makkelijk afgerekend kunnen worden met een barcode-scanner en dankzij het automatisch voorraadbeheer blijft de voorraad steeds correct.  

Betalingen kunnen netjes geregistreerd worden bij onmiddellijke afrekening.  Cash, bancontact, credit card of een mix, er zijn geen beperkingen.  Elke betaalsituatie is netjes opgevangen.  De klant kiest vervolgens of hij onmiddellijk een uitgeprinte factuur wenst te ontvangen of deze rechtstreeks in zijn mailbox wil ontvangen in PDF-formaat.

Daarnaast is het ook eenvoudig om onmiddellijk een bestelling te registreren van goederen die niet op voorraad zijn of die ergens geleverd dienen te worden. Er zijn dus geen ingewikkelde kassaprocedures nodig, alles kan eenvoudig via de kassa geregeld worden.


  

Meer succesverhalen

Neem contact met ons op.

Wil je meer ontdekken?
Neem contact met ons op.