WMS (Magazijn software)

Krijg vanuit 1 platform grip op je magazijn


IAMD levert eenvoudig te gebruiken online software voor het beheer van je magazijn.

Met vaak vele tienduizenden producten, honderden orders en duizenden pickmomenten per dag kan een efficiëntieslag in je magazijn een enorme tijd- en dus kostenbesparing opleveren.

De belangrijkste functionaliteiten:

  • Meerdere magazijnlocaties
  • Aparte bulk- en picking locaties
  • ABC-methode voor magazijninrichting
  • Picklijsten & slimme looproutes
  • Elke wijziging inzichtelijk
  • Mobile app
  • Koppel eenvoudig webshop & tools

Meerdere magazijnlocaties

Ligt je voorraad over verschillende magazijnen heen? Geen probleem, met IAMD volg je alles perfect op, over verschillende magazijnen heen.

Aparte bulk- en picking locaties

Sommige producten liggen op meerdere locaties in je magazijn. Met voorraad per locatie houdt IAMD per product per locatie bij wat precies de voorraadstand is. Voor het orderpicken wordt het product op een specifieke locatie gereserveerd. Je ziet alleen deze locatie op de picklijst. Zo hoeven je orderpickers niet meer te zoeken op welke locatie het product voldoende op voorraad is.

De ABC-methode voor magazijninrichting

De meest gebruikte tool voor de indeling van een magazijn is de ABC-methode. Hierbij verdeel je je producten in drie categorieën, van meest verkocht naar minst verkocht. De 20 procent waar het meeste vraag naar is (categorie A), komt vooraan te liggen. Zo verklein je de afstand die de orderpickers moeten afleggen, en dus ook hun fysieke belasting. In de B-categorie ligt de 30 procent van de producten die daarna het meest wordt verkocht. Helemaal achterin ligt de bulk, de 50 procent die je het minst verkoopt. Zodra je je magazijninrichting hebt aangepast volgens de ABC-methode, mag je niet zomaar op je lauweren rusten. Kijk regelmatig naar de omloopsnelheden, want die kunnen uiteraard veranderen, bijvoorbeeld volgens de seizoenen.

Picklijsten & slimme looproutes

Bespaar veel tijd door picklijsten in batches te verwerken. Met batches verwerk je meerdere picklijsten in 1 ideale ronde door je magazijn.

Elke wijziging inzichtelijk

Je krijgt een mooi overzicht van al je voorraadmutaties per artikel.

Mobile app

Papierloos picklijsten verwerken, batches maken, inkoop ontvangen en voorraad wijzigen. Met een aparte app voor voorraadtellingen controleer je eenvoudig je magazijn.

Koppel eenvoudig webshop & tools

Je kan vanuit IAMD ook je webshop volledig beheren. Maar koppelen met externe webshops en allerhande tools is uiteraard ook mogelijk. Via een api kunnen we makkelijk connecteren met externe systemen.

Wil je meer ontdekken?
Neem contact met ons op voor een gratis demo.